Ingrediënten
  • 450 gram kipfilet
  • 2 knoflooktenen
  • 8 kleine tortilla's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • Een halve theelepel paprikapoeder
  • Een halve theelepel knoflook of uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 grote ui
  • 100 gram tomaten
  • Een handvol koriander
  • 1 jalapeno
  • 1 theelepel limoensap
  • 50 gram mayonaise
  • 50 gram griekse yoghurt
  • Een handvol geraspte kaas
Fabiën
20 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram kipfilet
  • 2 knoflooktenen
  • 8 kleine tortilla's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • Een halve theelepel paprikapoeder
  • Een halve theelepel knoflook of uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 grote ui
  • 100 gram tomaten
  • Een handvol koriander
  • 1 jalapeno
  • 1 theelepel limoensap
  • 50 gram mayonaise
  • 50 gram griekse yoghurt
  • Een handvol geraspte kaas

Binnen 20 minuten zet jij dit gerecht op tafel

We zijn dol op Mexicaanse gerechten als wraps, nacho’s en taco’s. Wanneer we niet veel tijd hebben om te koken, zijn deze gerechten makkelijk gemaakt. Als je nog op zoek bent naar een lekker Mexicaans gerecht: wat dacht je van deze taco’s met pulled kip? Deze keer kiezen we voor taco’s gecombineerd met pulled kip, pico de gallo (een mengsel van tomaat, paprika en ui) en een romige saus. Smullen maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de taco’s

  • Hak de knoflook fijn en voeg dit samen met de kipfilet, olijfolie, peper en zout naar smaak en de kruiden in een grote zak of kom.
  • Voeg naar smaak wat olijfolie toe en roer of schud alles goed door elkaar.
  • Bak de kipfilet in een pan voor ± 7 minuten, tot de binnenkant niet meer roze is.
  • Zodra de kip gebakken is, haal je de pan van het vuur en laat je de kip afkoelen. Trek de kip vervolgens uit elkaar met een vork, zodat het pulled chicken wordt.
  • In de tussentijd hak je de tomaat, jalapeno, ui en koriander in hele kleine stukjes. Voeg alles bij elkaar in een kom en voeg de limoensap, peper en zout naar smaak toe.
  • Doe de mayonaise en Griekse yoghurt in een apart kommetje. Voeg naar smaak wat koriander, peper en zout en limoensap toe.
  • Verwarm de tortilla’s in een pan of oven.
  • Leg op elke tortilla een schep kip, met vervolgens een schep van het tomatenmengsel en top ‘m af met de romige saus.
  • Eet smakelijk!

Optie: je kunt in plaats van pulled kip ook voor pulled pork (varkensvlees) kiezen. Ook lekker!

Lees ook: Recept: gezonde garnalentaco’s met een pittig sausje

Bron: Delish | Beeld: Pixabay