Esther Reitsema
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 avocado
  • Sesamzaadjes (naar smaak)
  • Sojasaus (naar smaak)

Een budgetproof alternatief voor je standaard afhaal-sushi!

Als je van sushi houdt, eet je het waarschijnlijk het liefst elke dag (of vaker). Maar wekelijks bestellen of uit eten gaan kan flink in de papieren lopen. Een goedkopere optie is om zelf sushi te maken. En dat is mega makkelijk! 

Komkommer-sushi

Op TikTok gaat op dit moment een heerlijk recept viraal, namelijk komkommer-sushi rolletjes. Deze snack is perfect voor de warme zomerdagen en heel makkelijk te maken. Je hebt er ook maar een paar ingrediënten voor nodig en zet ze binnen een handomdraai op tafel. Wijntje erbij en genieten maar! We leggen je uit hoe je de komkommer-sushi maakt.

Zo ga je te werk:

  • Schil de komkommer in dunne lange plakjes. Leg de plakjes dicht op elkaar op een plank en dep met een keukenpapiertje het meeste vocht af.
  • Bedek de helft van de komkommer met roomkaas en leg hier de gerookte zalm over. Daarbovenop leg je weer de in plakjes gesneden avocado. Vervolgens rol je het geheel op.
  • Snijd de rol nu in stukjes en top de rolletjes af met wat sesamzaadjes en sojasaus.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Recept: smaakvolle fajita burger wraps

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Happy in Shape, NSMBL | Beeld: Adobe Stock