Barbecue of oven: deze kip teriyaki is een fluitje van een cent
Zin in een heerlijke maaltijd, maar geen zin in alle potten en pannen die je daarvoor uit de kast moet trekken? Maak dan deze heerlijke kip teriyaki. Mals, vol van smaak, en dankzij de folie: minimaal afwaswerk!
Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de kip teriyaki:
- Verwarm je grill, barbecue of oven voor op 220 graden.
- Scheur of knip vier stukken aluminiumfolie van ongeveer 25 centimeter breed.
- Doe alle gesneden groenten in een kom met de helft van de teriyakisaus. Voeg een halve theelepel zout en een halve theelepel zwarte peper toe.
- Schep het geheel goed door elkaar heen, zodat alles goed bedekt is in de teriyakisaus.
- Verdeel het mengsel over de vellen aluminiumfolie. Laat aan alle randen ongeveer 5 centimeter ruimte over.
- Kruid de vier kipfilets nu met een halve theelepel en een halve theelepel zwarte peper.
- Plaats elke kipfilet bovenop een van de hoopjes groente op het aluminiumfolie.
- Vouw de randen van de alumiumfolie een beetje omhoog, en verdeel de tweede helft van de teriyakisaus over de vier kipfilets.
- Vouw nu het aluminiumfolie zo dat ze over het midden bij elkaar komen. Vouw de folie vervolgens stevig dicht zodat de pakketjes helemaal afgesloten zijn.
- Leg nu de pakketjes op de grill of doe ze op een bakplaat in de oven.
- Laat de kip 20 à 25 minuten bakken of grillen op 220 graden Celsius, tot de kip goed gekookt is en de groenten zacht zijn.
- Laat de pakketjes vervolgens nog 10 minuten afkoelen voor je ze opent.
- Voilà, een makkelijke en gezonde maaltijd!
Tip: je kunt volop experimenteren met groenten en kruiden. Gebruik bijvoorbeeld tacokruiden met bonen, paprika en ui voor een heerlijke kip fajita van de grill.
Lees ook: Recept: frisse slawraps met honing-kip en citroen
Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels, Zifeng