Ingrediënten
  • 900 gram kipfilet
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 6 eetlepels ongezouten boter
  • 2 grote gele uien
  • 3 theelepels Garam Masala kruiden
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel cayenne poeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 395 gram tomatensaus
  • 240 ml water
  • 240 ml slagroom
  • Gekookte rijst voor 4 personen
  • Fijngesneden koriander ter garnering
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
Sara Bergsma
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram kipfilet
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 6 eetlepels ongezouten boter
  • 2 grote gele uien
  • 3 theelepels Garam Masala kruiden
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel cayenne poeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 395 gram tomatensaus
  • 240 ml water
  • 240 ml slagroom
  • Gekookte rijst voor 4 personen
  • Fijngesneden koriander ter garnering
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Bíjna net zo lekker als in een Indiaas restaurant

Butter Chicken is een klassiek, Indiaas gerecht dat kip, tomatensaus en een heleboel lekkere kruiden samenbrengt in één pan. Het maken ervan kan echter veel tijd in beslag nemen. Gelukkig hebben wij een makkelijker, minder tijdrovend recept dat minstens net zo lekker is als het origineel! 

Wat moet je doen?

  • Snijd de kip in blokjes. Doe de blokjes vervolgens in een grote kom en marineer de kip met zout, peper, kurkuma en één theelepel van het chilipoeder. Zet de kom in de koelkast en laat de kip een kwartier marineren.
  • Smelt twee eetlepels boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de kip rondom bruin en haal deze uit de pan.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt nogmaals twee eetlepels boter in de pan en voeg de gesnipperde ui, Garam Masala kruiden en de andere theelepel chilipoeder toe. Doe ook de komijn poeder, gemberpoeder, knoflook, cayenne poeder, kaneel, zout en peper in de pan en bak kort aan.
  • Voeg de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg dan het water en de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Doe de kip terug in de pan, dek af en laat tien tot vijftien minuten sudderen.
  • Roer de overgebleven twee eetlepels boter erdoorheen en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
  • Serveer het gerecht met rijs en garneer met koriander.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Heerlijk recept: zalm Wellington

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock