Kaasliefhebbers kunnen hun geluk niet op
Wie gek is op mac & cheese kan zijn hart ophalen. Want ondanks dat dit geliefde gerecht helemaal geen variatie nodig heeft – omdat-ie sowieso al heerlijk is –, maken we vandaag toch eens een culinair uitstapje. We maken een mac & cheese lasagne met jalapeños en gebakken spekjes. Geloof ons maar: het zijn de calorieën dubbel en dwars waard.
Voor wie ga jij dit gerecht maken?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de mac & cheese lasagne:
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Bak in een pan de plakken spek aan beide kanten bruin. Gebruik hiervoor geen boter of olie. Laat de spekplakken vervolgens uitlekken op keukenpapier en snijd in kleine stukjes.
- Voeg in een schone pan de boter toe en laat smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed door. Laat even sudderen en voeg vervolgens de melk toe.
- Roer het geheel goed door en voeg de geraspte cheddar en mozzarella toe. Roer tot er een glad geheel ontstaat en de kaas volledig gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking.
- Pak een grote lasagneschaal en begin met een laagje saus op de bodem. Leg vervolgens een laagje gekookte lasagnebladen op de saus. Verdeel vervolgens weer een laag saus, met hierover de jalapeños en spekplakjes over de lasagnebladen. Herhaal dit tot de saus bijna op is. Eindig met een laag lasagnebladen.
- Roer het broodkruim, de parmezaanse kaas, olijfolie en zout en peper naar smaak in een kom goed door elkaar. Strooi eerst de overige cheddar over de lasagne. Doe dit vervolgens ook met de broodkruim mix.
- Bak voor 30 minuten in de oven. Laat de lasagne vervolgens 10 tot 15 minuten staan.
- Eet smakelijk!
Lees ook: 5 warme ontbijtjes om de koude dagen goed mee te beginnen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish