Héél veel knoflook
Pasta en kaas gaan hand in hand. Geen wonder dat de Amerikaanse mac and cheese zo ontzettend populair is. Toch mag er van ons soms wel wat meer pit in. Deze mac and cheese met vijf verschillende soorten kaas en een goede dosis gekonfijte knoflook verhoort al onze gebeden. Benieuwd hoe je ‘m maakt? Wij leggen het je uit.
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 120 graden. Vet een grote ovenschaal in met anti-aanbakspray.
- Doe de knoflookteentjes in een middelgrote ovenschaal en bedek ze volledig met olijfolie. Bedek de schaal met folie en bak ongeveer 2 uur, of tot de knoflookteentjes diep goudbruin en zacht zijn. Zet opzij om af te koelen.
- Verhoog de oventemperatuur tot 180 graden.
- Kook de pasta in een grote pan en gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de pasta af en doe het terug in de warme pan.
- Voeg de boter toe aan de warme pasta en meng tot de boter is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de mozzarella, Provolone, Gouda, feta en de helft van de cheddarkaas erdoor tot alles gemengd is.
- Meng de geëvaporeerde melk en de eieren erdoor tot ze zijn opgenomen. Roer voorzichtig de gekonfijte knoflookteentjes erdoor.
- Breng het mengsel over naar de voorbereide ovenschaal en bedek met de resterende cheddarkaas.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, tot de bovenkant bubbelt en mooi bruin is. Eet smakelijk!
Bekijk ook eens dit lekkere recept: Gnocchi mac and cheese
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.