Sara Bergsma
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 50 gram macaroni
  • 120 ml water
  • 3 eetlepels melk
  • 25 gram geraspte cheddar kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse bieslook

Perfect voor wanneer je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan!

Soms heb je van die dagen dat je óf geen tijd hebt om lang te staan kokkerellen, óf je simpelweg gewoon geen zin hebt om te koken. Voor deze dagen hebben wij gelukkig een super snel recept voor het uit Amerika overgewaaide gerecht: Mac and Cheese. Met deze versie heb je binnen vijf minuten je lunch of diner op tafel. Ja, echt!  

Wat moet je doen?

  • Kies allereerst een grote mok uit, die geschikt is voor in de magnetron. Niet geheel onbelangrijk.
  • Vervolgens meng je de macaroni, water en zout met elkaar in de mok.
  • Zet de mok daarna voor twee tot drie minuten in de magnetron op de hoogste stand. Haak de mok uit de magnetron en roer goed door.
  • Voeg de melk, kaas, zout en peper toe en roer nogmaals goed door zodat alle ingrediënten evenredig verdeeld zijn.
  • Zet het mengsel nog 30 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Roer het daarna voor de laatste keer door.
  • Garneer tot slot met wat verse, gesneden bieslook.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: op deze manier maak je Orea-mug cheesecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock