Om je vingers bij af te likken!
Deze romige soep van prei, aardappel en knoflook is het perfecte voorbeeld van comfort food én precies wat je nodig hebt om jezelf te verwennen na een lange dag werken. Als kers op de taart, wordt dit verrukkelijke gerecht afgetopt met knapperige gebakken uitjes. Wij vertellen je hoe je ‘m maakt!
Zo ga je te werk:
- Begin met het halveren van de prei in de lengte. Spoel de helften goed af onder stromend water en snijd ze vervolgens in stukken van ongeveer 1 centimeter. Hak ook de knoflook fijn. Schil dan de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Pak een (soep)pan en smelt daarin wat margarine. Bak hierin de prei en knoflook voor zo’n 2 minuten. Voeg dan de aardappelblokjes toe. Giet vervolgens de bouillonblokjes opgelost in 1 liter water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het zo’n 10 minuten pruttelen totdat de prei en aardappelen lekker zacht zijn geworden.
- Tijd voor de tosti’s! Smeer 4 sneetjes brood rijkelijk in met houmous en leg er gegrilde paprikastukjes bovenop. Bak de tosti’s vervolgens in een tosti-apparaat of in een koekenpan tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep grof te pureren. Je kunt ‘m ook helemaal glad maken als je dat liever hebt. Voeg dan de kookroom toe en breng de soep op smaak met wat peper.
- Schep de preisoep in 4 kommen en maak het helemaal af door er wat gebakken uitjes overheen te strooien.
- Geniet ervan!
Lees ook: Zo bewaar je knoflook het best
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Jumbo | Beeld: Adobe Stock