Rowan Hattu
15 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • Burrata di bufala
  • creme fraîche of verse (kook)room

Het is makkelijker dan je denkt

Burrata kenmerkt zichzelf door de zachte en super smeuïge binnenkant en is heerlijk bij een pasta of op een kaasplankje. Vaak kopen we de Italiaanse kaas in de winkel, maar wist je dat je deze zelf ook heel makkelijk kan maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig!

Burrata

De verrukkelijke, zachte burrata is een kaas uit Puglia en wordt vaak vergeleken met mozzarella. De twee lijken dan ook sprekend op elkaar, wat ook logisch is aangezien burrata eigenlijk een soort mozzarella is. Burrata wordt namelijk gemaakt van een bolletje mozzarella dat in een zakje wordt gedaan. Hier wordt dan verse room en stukjes buffelmozzarella aan toegevoegd. En om die heerlijke, herkenbare stracciatellaroom te krijgen, laat je het zakje een nachtje staan.

Het verschil

We snappen dat je een beetje verward kan raken door de burrata, mozzarella en stracciatella. Toch is het een stuk logischer dan je eigenlijk denkt. Je begint gewoon bij de mozzarella – di bufala, vervolgens maak je de burrata door de mozzarella te vullen met extra room en laat je dit voor een nachtje liggen om dat romige geheel te krijgen. Dat romige geheel noem je ook wel stracciatella. Et voilà! Natuurlijk zetten we alle stappen makkelijk voor je op een rijtje zodat ook jij die heerlijke burrata zelf kunt maken.

Zo maak je het!

  • Ga naar de supermarkt en koop daar mozzarella di bufala.
  • Scheur hem thuis zorgvuldig in kleine stukjes.
  • Meng het dan met losgeklopte creme fraîche of verse (kook)room.
  • Laat dit een nachtje in de koelkast staan.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: overheerlijke no bake tiramisu-ballen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Pexels