Zo maak je het deeg:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef de bloem en doe het samen met het zout en de baking soda in een kom en mix het door elkaar. Neem een grote pan en verhit hierin het water. Voeg de boter toe. Haal de pan van het vuur als de boter is gesmolten en voeg de bloem in één keer toe. Meng door elkaar met een houten lepel en zet de pan terug op middenhoog vuur. Blijf het mengsel mengsen totdat het van de zijkanten van de pan af komt. Haal de pan weer van het vuur en voeg de eieren één voor één toe. Blijf mengen met de lepel of een handmixer. Vul een spuitzak met deeg en spuit drie soezen van 7-8 cm op de bakplaat. Bak 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Snijd de soezen heel voorzichtig horizontaal in en laat afkoelen.
Zo maak je de custard:
Zet een pan op middenhoog vuur. Voeg de suiker, bloem en zout samen de pan en voeg de melk langzaam toe terwijl je blijft koken en roeren tot het mengsel dik is. Zet het vuur lager en roer twee minuten. Haal van het vuur af. Neem een kom en doe hier de eierdooiers in. Voeg het melkmengsel er langzaam aan toe. Doe het hele mengsel in de pan en kook 2 minuten. Voeg de boter, rum en vanillesuiker toe en doe het mengsel in een kom. Doe er huishoudfolie overheen en laat afkoelen in de koelkast. Eenmaal afgekoeld doe je het mengsel in een spuitzak en spuit je de custard in de opengesneden broodjes. Versier met poedersuiker en geniet!
Pagina 2/2
Beeld: Videostill