Amandelspijs met maar 4 ingrediënten!
Dit recept voor amandelspijs is heel erg handig om in huis te hebben, aangezien veel kerstrecepten hier gebruik van maken. Neem bijvoorbeeld de kerststol en de amandelstaaf; deze recepten zijn veel minder lekker zonder amandelspijs! Gelukkig is het hartstikke simpel te maken; wij geven je het recept!
Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig:
- 450 gram witte amandelen
- 450 gram suiker
- 3 eiwitten
- 1 eetlepel amandelaroma
Zo maak je het:
Doe de amandelen in een keukenmachine en maal deze fijn totdat er een poederachtige substantie ontstaat. Voeg vervolgens de suiker, de eiwitten en het amandelaroma toe. Meng het goed door elkaar totdat er een dik mengsel ontstaat. Vorm een bal van het mengsel en leg dit even, gewikkeld in aluminiumfolie, in de koelkast om op te stijven. Hierna is je amandelspijs klaar voor gebruik!
Tip: Met dit recept maak je redelijk veel spijs. Wil je minder maken? Neem dan van ieder ingrediënt simpelweg de helft minder. Hoef je ook niks weg te gooien!
Beeld: asbak