Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • Bakspray
  • 360 gram patentbloem
  • 300 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 240 milliliter volle kokosmelk
  • 180 milliliter plantaardige olie
  • 4 grote eieren
  • 1 theelepel puur vanille-extract
  • Voor de ananasvulling:
  • 4 eierdooiers
  • 150 gram kristalsuiker
  • 240 milliliter ananassap
  • 4 eetlepels boter
  • Voor het glazuur:
  • 100 gram ongezoete kokosvlokken
  • 200 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 125 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 390 gram poedersuiker
  • 1 theelepel puur vanille-extract
Redactie Kookfans
30 + 180 min.
10 - 12 pers.
Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • Bakspray
  • 360 gram patentbloem
  • 300 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 240 milliliter volle kokosmelk
  • 180 milliliter plantaardige olie
  • 4 grote eieren
  • 1 theelepel puur vanille-extract
  • Voor de ananasvulling:
  • 4 eierdooiers
  • 150 gram kristalsuiker
  • 240 milliliter ananassap
  • 4 eetlepels boter
  • Voor het glazuur:
  • 100 gram ongezoete kokosvlokken
  • 200 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 125 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 390 gram poedersuiker
  • 1 theelepel puur vanille-extract

Een zoete traktatie voor een zomerdag

Op een warme zomerdag, gaat een lekkere piña colada erin als zoete koek. Of in dit geval: als zoete taart. Met dit overheerlijke recept zet je een lekker luchtige taart op tafel met een zomers randje dankzij de ananas en kokosnoot. Genieten!

Dit is hoe je de piña colada-taart maakt:

Begin met de cake.

  • Verhit de oven voor op 180°C. Vet twee springvormen van 20 centimeter in met een bakspray.
  • Pak een grote kom en doe hierin bloem, suiker, maïzena, bakpoeder, en zout. Meng goed door elkaar met een garde.
  • In een tweede grote kom doe je de kokosmelk, olie, eieren en het vanille-extract. Mix door elkaar tot één geheel, en voeg de natte ingrediënten vervolgens aan de kom met de droge ingrediënten toe. Mix door elkaar en verdeel het beslag over de twee springvormen.
  • Zet de springvormen nu ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven. Ze zijn klaar als je er een tandenstoker in kunt steken die er vervolgens weer schoon uitkomt.

Terwijl de cakes in de oven staan, maak je de ananasvulling.

  • Zet een middelgrote steelpan op een middelhoog vuur, en meng hierin de eieren, suiker, en het ananassap goed door elkaar met een garde.
    • Let op: zorg dat de pan niet al te heet is en je de ingrediënten snel toevoegt. Ook is het belangrijk dat je het geheel goed mengt, anders loop je de kans op stukjes gebakken ei in je taart.
  • Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het geheel ongeveer 5 minuten indikken. Haal de pan van het vuur en klop de boter erdoorheen.
  • Giet het mengsel nu door een zeef in een kleine kom, en zet de ananasvulling minstens een uur in de koelkast.

Klaar met de vulling? Dan ga je aan de slag met het glazuur!

  • Verhit de oven weer voor op 180°C. Verdeel de kokosvlokken over een bakplaat en bak tot ze licht goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 10 à 12 minuten. Hussel ze na ongeveer 5 à 6 minuten om. Laat volledig afkoelen voor je ze verder gebruikt.
  • Doe nu in een grote kom de roomkaas en boter en meng ze door elkaar met een handmixer tot ze volledig zacht en gemengd zijn.
  • Voeg de poedersuiker en de vanille toe en meng wederom tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

En ten slotte: tijd om de boel in elkaar te zetten.

  • Zorg, indien nodig, dat de bovenkanten van je cakes plat zijn door de bolling eraf te snijden. Leg 1 taart op een taart- of serveerschaal.
  • Verdeel een laagje glazuur over de bovenzijde van deze cake. Spuit vervolgens een extra dikke laag glazuur langs de rand, zodat je een soort ‘muurtje’ hebt waar de ananasvulling in kan.
  • Giet de ananasvulling in het midden van de glazuurmuur en verdeel over de bovenzijde van de taart.
  • Leg nu de tweede cake bovenop het glazuur en de ananasvulling. Wees hier heel voorzichtig mee en druk niet te hard aan.
  • Werk nu de buiten- en bovenkant van je stapeltje cakes af met de rest van het glazuur.
  • De finishing touch: pak een handje van de afgekoelde kokosvlokken en druk deze zachtjes in het glazuur over de hele zijkant. Sprenkel de overgebleven over de bovenkant.
  • Houd de taart in de koeling tot het tijd is om deze te serveren.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: OMG: Baileys komt met zomerse limited edition met ananas en kokos

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: iStock