Ingrediënten
  • 310 gram bloem
  • 50 gram bruine suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 3/4 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 480 milliliter karnemelk
  • 1 stuk ongezouten boter, gesmolten
  • 2 grote eieren
  • 165 gram wortel
  • 5 eetlepels ongezouten boter
  • 25 gram walnoten, fijngehakt
  • 10 eetlepels roomkaas
  • 10 theelepels ahornsiroop
Sanne
40 min.
2-3 pers.
Ingrediënten
  • 310 gram bloem
  • 50 gram bruine suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 3/4 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 480 milliliter karnemelk
  • 1 stuk ongezouten boter, gesmolten
  • 2 grote eieren
  • 165 gram wortel
  • 5 eetlepels ongezouten boter
  • 25 gram walnoten, fijngehakt
  • 10 eetlepels roomkaas
  • 10 theelepels ahornsiroop

Dit wil je proberen!

Dat het eten van groenten helemaal niet vervelend hoeft te zijn, wordt maar weer eens duidelijk met deze heerlijke carrot cake pancakes! Je maakt ze als ontbijt, voor de lunch of als diner. De pancakes zijn luchtig, licht zoet en zitten vol aromatische kruiden. Maak het helemaal af met een beetje roomkaas, scheutje ahornsiroop en wat knapperige walnoten. Dat wordt (verantwoord) smullen!

Zo maak je de carrot cake pancakes

  • Klop in een grote kom de bloem, bruine suiker, zout, kaneel, bakpoeder en baking soda door elkaar.
  • Klop in een middelgrote kom of maatbeker de karnemelk, gesmolten boter en eieren bij elkaar.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng met een rubberen spatel tot ze net gemengd zijn.
  • Spatel voorzichtig de geraspte wortelen erdoor.
  • Laat het beslag 15-30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Smelt 1 eetlepel boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de boter borrelt, voeg je 75 gram beslag toe aan de pan.
  • Bak 2-3 minuten, tot er belletjes op het oppervlak verschijnen. Draai de pancake om en bak nog 1-2 minuten, tot ze goudbruin en gaar is.
  • Herhaal met het resterende beslag en voeg indien nodig meer boter toe.
  • Terwijl je de pancakes bakt, houd je ze warm in een oven op lage temperatuur of dek je ze af met folie.
  • Serveer de carrot cake pancakes met een klontje roomkaas, een scheutje ahornsiroop en wat walnoten.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Dit wíl je proberen: chocolade pancakes

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pexels