Ingrediënten
  • 40g verse koriander
  • Sap van 2 limoenen
  • 100g Boursin
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel zout
  • 75ml olijfolie
  • 1 jalapeno
  • 2 eetlepels water
  • 2 aardappels (gepeld)
  • Olie om in te bakken
  • 8 chorizo worstjes
  • 8 hotdog broodjes
Fabiën
40 min.
4-8 pers.
Ingrediënten
  • 40g verse koriander
  • Sap van 2 limoenen
  • 100g Boursin
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel zout
  • 75ml olijfolie
  • 1 jalapeno
  • 2 eetlepels water
  • 2 aardappels (gepeld)
  • Olie om in te bakken
  • 8 chorizo worstjes
  • 8 hotdog broodjes

Deze hotdog zet je smaakpupillen gegarandeerd op stelten

Thank god voor het bekende broodje hotdog dat al enkele jaren geleden vanuit Amerika overgevlogen is naar ons kleine kikkerlandje. Want wees eerlijk, wat moeten we tegenwoordig nog zonder deze fantastische broodjes? Na een intensief rondje door Ikea of bij één van de vele foodfestivals in Nederland, overal zijn ze verkrijgbaar. We kennen de klassieke hotdog al; een zacht broodje met een worstje, ketchup, mosterd, mayonaise en soms met zuurkool, uitjes of kaas. Maar deze chorizo hotdog met Boursin hoort ook zeker thuis in het rijtje van overheerlijke hotdogs en moet je geprobeerd hebben!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de loaded chorizo hotdog met Boursin

De loaded chorizo hotdog met Boursin is een en al genieten als je het ons vraagt. De chorizo worst is al kruidig van zichzelf, maar voeg daar een broodje, groene kruidensaus, aardappelreepjes en Boursin aan toe en je zult een explosie van smaak proeven. Hoe je deze speciale hotdog precies maakt? We leggen het je uit.

  • Doe de ingrediënten voor de groene kruidensaus in een keukenmachine. Mix tot het glad en dik is. Zet opzij tot gebruik.
  • Snijd de aardappelen fijn in kleine julienne reepjes.
  • Doe de aardappel in een grote kom gevuld met koud water en laat deze 10 minuten liggen.
  • Giet af en dep volledig droog met een keukenhanddoek. Verhit ondertussen de olie in een grote pan tot 175 ºC.
  • Zodra de aardappelen gedroogd zijn, strooi je er voorzichtig een handvol tegelijk in de hete olie. Roer ze om en laat ze bakken tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
  • Grill de chorizoworstjes op de BBQ tot ze gaar zijn en lichtjes verkoold.
  • Rooster de broodjes.
  • Tijd om de hotdogs op te bouwen. Leg een worstje in elk broodje en top met de groene kruidensaus, kruimels van Boursin kaas, en ten slotte de dunne aardappelreepjes. En smullen maar!

Wil je alles nog eens stapsgewijs zien? In onderstaande video wordt het goed uitgelegd.

Ook lekker: Makkelijk recept voor smeuïge koffiecake die altijd lukt

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twistedfood | Beeld: Videostil