Deze aardappelpuree met Boursin en bacon zet je in een handomdraai op tafel.
Aardappelpuree wordt veel gegeten in de winter en is erg makkelijk om te maken. Normaal gesproken maken we onze aardappelpuree van kruimige aardappelen met een scheutje melk en een blokje boter, maar je kunt er ook een loaded variant met Boursin en bacon van maken. Yum!
Zo maak je de loaded aardappelpuree met bacon en Boursin:
- Doe de aardappelen in een grote pan en bestrooi ze met zout. Vul de pan met koud water, tot de aardappelen ongeveer een centimeter bedekt zijn.
- Breng op middelhoog vuur aan de kook en dek de pak gedeeltelijk af met een deksel.
- Verlaag het vuur tot middelhoog en laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn voor 15 tot 20 minuten. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan.
- Bak ondertussen het spek in een koekenpan op middelhoog vuur. Draai af en toe om tot beide kanten bruin zijn.
- Laat de plakjes bacon uitlekken op keukenpapier. Verkruimel ze wanneer ze koel genoeg zijn om aan te raken.
- Plet de aardappelen met een aardappelstamper of een elektrische mixer op lage snelheid en voeg Boursin, boter, Parmezaanse kaas en spek toe.
- Ga door met pureren en voeg geleidelijk alle ingrediënten toe tot alles goed gecombineerd is en je de gewenste consistentie hebt bereikt. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de puree in een schaal, garneer met peterselie.
- Eet smakelijk
Lees ook: 6 manieren om je aardappelpuree nog lekkerder te maken
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: All recipes | Beeld: Adobe Stock