Sara Bergsma
40 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 410 gram pompoen
  • 200 gram spruitjes
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 170 gram groene linzen
  • 720 ml water
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Perfect voor elk seizoen!

Zin in een lichte maaltijd waar je toch lekker vol van zit? Probeer dan vooral eens om linzen in je salade te verwerken. Waarom? Linzen zijn niet alleen lekker, maar hebben een hoog eiwitgehalte en bevatten zelfs meer ijzer dan biefstuk. Hebben we je overtuigd? Lees dan gauw verder voor het recept!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de pompoen in blokjes, de spruitjes in helften en de ui in halve ringen. Voeg de pompoen, spruitjes en rode ui toe aan de bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Meng goed zodat de groenten goed bedekt zijn met olie, zout en peper. Verspreid de groenten in een gelijkmatige laag over de bakplaat.
  • Bak gedurende 20 minuten, tot de groenten gaar zijn. Schep op de helft wel even om.
  • In een middelgrote steelpan, doe je de linzen en water. Breng dit aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat 20-25 minuten sudderen, of tot de linzen gaar zijn. Giet eventueel overtollig water af.
  • Doe de geroosterde groenten en gekookte linzen in een grote kom.
  • Klop in een maatbeker de balsamicoazijn, ahornsiroop en een snufje zout en peper door elkaar tot het goed gemengd is.
  • Giet de dressing over de linzen en groenten en meng goed.
  • De linzensalade blijft tot 5 dagen goed in een luchtdicht bakje in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Gezond en lekker: salade met honingmosterd-kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock