Renée Bootsma
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 340 pasta
  • 2 blikjes tonijn op oliebasis
  • 6 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 grote sjallot
  • 120 milliliter witte wijn
  • Snuf peper
  • 30 gram kappertjes
  • 1/2 theelepel zout
  • Verse peterselie

Zó lekker!

Deze pasta lijkt wel een beetje op een pasta aglio e olio, alleen dan worden er tonijn en kappertjes aan toegevoegd. De basis van deze pasta is dan ook de knoflook die in olie wordt gebakken en een scheut lekkere witte wijn. Yum!

Pastasoort en tonijn

Heb je geen linguine in huis? Dan kun je de pasta ook vervangen door spaghetti, bucatini of fettuccine. Een kleinere of korte pastasoort werkt niet voor een recept zoals deze, waar de saus licht en glanzend is. Ook is het belangrijk om in dit recept tonijn in olie te gebruiken. De olie uit het blikje tonijn gebruiken we namelijk ook nog als een van de smaakmakers in dit gerecht.

Zo maak je het:

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Giet de olie uit de blikjes tonijn in de pan samen met de extra vergine olijfolie en verwarm. Voeg de sjalotten toe en bak ze in ongeveer 3 minuten. Voeg de witte wijn en de gekraakte peper eraan toe, roer door en breng het mengsel aan de kook. Laat het licht bubbelen, totdat de helft is ingekookt. Roer vervolgens de kappertjes erdoor.
  • Giet de pasta af, maar bewaar een half kopje pastawater voor door de saus.
  • Zet het vuur van de pan met pastasaus laag. Voeg de gekookte pasta, een half kopje van het pastawater en zout toe. Laat de pasta met saus warm worden en roer voortdurend door. Indien nodig, voeg meer pastawater toe voor een romige consistentie.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg de tonijn toe en roer voorzichtig om de tonijn door de pasta te verdelen. Verdeel de pasta over de borden. Serveer direct, lekker met peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Het geheime ingrediënt: tips voor het perfecte BBQ-recept voor speklappen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Simply recipes | Beeld: Adobe Stock