Recept: de lekkerste kaassaus voor je nacho’s

Vivian
7 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 240 milliliter melk
  • 225 gram cheddar of Amerikaanse kaas
  • 1/8 theelepel cayennepeper (poeder)

Deze huisgemaakte kaassaus is veel lekkerder dan die uit de winkel

Eerlijk is eerlijk: het lekkerste aan nacho’s is de kaassaus. Toch? Helaas smaakt de kaassaus uit de supermarkt niet altijd even appetijtelijk. Daarom leggen wij uit hoe je binnen tien minuten zelf een heerlijke kaassaus maakt. Lekker voor over je nacho’s of als dip. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Kaas

Je kunt kaassaus helemaal afstellen op je eigen wensen. De keuze aan kaas is natuurlijk enorm. Denk aan Amerikaanse kaas, cheddar, colby of zelfs mozzarella. Het belangrijkste is dat het kaas goed smelt. In dit recept wordt cheddar of Amerikaanse kaas aangeraden. Lees hieronder hoe je de kaassaus voor nacho’s maakt.

Zo ga je te werk:

  • Smelt de boter in een pannetje op middelhoog vuur.
  • Roer hier de bloem en de cayennepeper door. Laat dit 1 tot 2 minuten koken.
  • Roer vervolgens de melk erdoor. Laat dit sudderen.
  • Zet het vuur laag en voeg de kaas toe.
  • Roer totdat de kaas is gesmolten. Serveer de saus als dip of giet de kaassaus over je nacho’s.
  • Geniet ervan!

Lekker bij: Klaar in 5 minuten: nacho’s met kip en barbecuesaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Stay At Home Chef | Beeld: Pexels