Dit moet je proeven!
Met de warme temperaturen hebben we natuurlijk geen zin om uren in de keuken te staan. Hierdoor verkiezen we daarom ook snelle, simpele maaltijden boven een ingewikkeld recept. Gelukkig is dit recept er zo eentje.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Japanse variant
Denk je bij kibbeling meteen aan die vettige, gefrituurde vis? Dan is deze kibbeling met een Japans tintje een feestje voor je smaakpupillen. Wij weten zeker dat je deze variant nog nooit hebt gehad. Gelukkig staat dit gerecht binnen 15 minuten op tafel en laten we daar nou nét van houden na een lange, warme werkdag.
Zo maak je deze heerlijke kibbeling
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Doe vervolgens de komkommer die in halve maantjes is gesneden, in een bakje.
- Schenk hier dan rijstazijn bij tot de komkommer net onder staat.
- Zet het bakje meteen in de koelkast.
- Verhit dan een flinke scheut olie in een braadpan.
- Fruit vervolgens de Spaanse peper, de knoflook en de sjalotjes voor ongeveer twee minuten.
- Roer dan de sojasaus met de mirin, sake en suiker in een kommetje.
- Voeg daarna de kibbeling en het sojasausmengsel toe aan de pan en schep het voorzichtig om.
- Bak de kibbeling in vijf minuten krokant.
- Serveer vervolgens de kibbeling met rijst, de ingelegde komkommer en maak dit af met furikake, sesamzaadjes en srirachamayo.
Lees ook: Hemels: de 6 lekkerste recepten met vis van Kookfans
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Youtube