Lekker met brood of tortilla chips
Kruidenboter, heksenkaas, stukje brie, kip kerrie: wanneer het om stokbroodbeleg gaat, kun je echt eindeloos variëren. Heb je al zo’n keuzestress wanneer het gaat om een lekker belegje voor op brood? Dan hebben we nu een heerlijke kaasdip met gehakt voor je. Lekker om stokbrood in te dippen, maar ook chips is een goede optie.
Met deze kaasdip breng je snacken naar een heel nieuw level. Enne, je kunt ‘m zelfs zo’n 4 dagen in de koelkast bewaren. Wel weer even opwarmen daarna, want dan is-ie het lekkerst.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de dip:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd ondertussen 220 gram roomkaas in blokjes van een centimeter.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe het gehakt in de pan en bak het. Roer door voor ongeveer 6 tot 8 minuten. Rasp ondertussen 110 gram scherpe cheddarkaas in de grote gaten van een rasp.
- Zet het vuur wat lager en voeg de roomkaas en de helft van de cheddarkaas toe aan het gehakt. Voeg ook 1 blikje tomatenblokjes, groene pepers en hun sap, en 1 tot 2 eetlepels hete saus indien gewenst toe. Verwarm al roerend tot alles goed gemengd is en de roomkaas gesmolten is, ongeveer 5 minuten.
- Schep vervolgens de dip in een kleine ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte cheddarkaas. Bak tot de kaas volledig gesmolten is en de dip borrelt aan de randen, 20 tot 25 minuten. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en strooi ter garnering.
- En dippen maar!
Tip: dip tortillachips in de dip of strooi de dip over de chips heen, zo heb je een soort nacho’s! En je kunt het gehakt eventueel ook vervangen voor bacon. Variëren is key!
Lees ook: Recept: kazige spruitjesgratin
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: TheKitchn | Beeld: Videostill Currytrail