Deze lavacakes zorgen voor een echte smaakexplosie!
Lavacakes kennen we tegenwoordig in diverse varianten. Zo hebben we onder andere al lavacakes met Toblerone en churros voorbij zien komen. We hebben een nieuwe optie voor je: lavacake met een heerlijke pindasaus binnenin. Smullen!
Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.
Op twee manieren te bereiden
Fan van chocola én van pindakaas? Dan is dit de perfecte snack voor je. Je kunt deze lavacakes zowel in een multicooker als in een airfryer bereiden. Het resultaat is een heerlijk volle cake met een zachte, warme binnenkant van pindasaus. Wij laten je zowel de bereidingswijze voor de multicooker als die voor de airfryer zien.
Hoe je het maakt in de multicooker
- Vet vier hittebestendige schaaltjes in met boter.
- Pak een middelgrote schaal die geschikt is voor in de magnetron en leg de blokjes boter en de chocolate chips erin.
- Zet de schaal in de magnetron en laat de boter en chocolate chips smelten. Werk met intervallen van 30 seconden en controleer tussendoor of het resultaat al naar wens is.
- Voeg de poedersuiker, de eieren, de eierdooiers en het vanille-extract aan het mengsel toe. Roer dit goed door met een garde, tot je een glad mengsel hebt.
- Voeg het cacaopoeder, de bloem en het zout aan het mengsel toe. Roer alles weer goed door met de garde.
- Vul elk schaaltje voor een derde met het beslag. Smeer daar vervolgens een eetlepel pindakaas overheen.
- Vul het schaaltje tot de top met het beslag, zodat de pindakaas tussen twee lagen beslag in zit.
- Bedek de schaaltjes met keukenfolie.
- Plaats de onderzetter in de multicooker en giet het water erin. Zet drie schaaltjes op de bodem en plaats het vierde schaaltje daarbovenop, in het midden (maak een piramidevorm).
- Sluit de multicooker goed af en laat de lavacakes op hoge temperatuur twintig minuten garen.
- Verwijder de schaaltjes uit de multicooker, haal het folie eraf en ga met een mes langs de rand van de schaaltjes om de cakejes los te halen.
- Leg de lavacakes op een bordje en plaats er een bolletje ijs op. Eet smakelijk!
Hoe je het maakt in een air fryer
- Vet vier hittebestendige schaaltjes in met boter.
- Pak een middelgrote schaal die geschikt is voor in de magnetron en leg de blokjes boter en de chocolate chips erin.
- Zet de schaal in de magnetron en laat de boter en chocolate chips smelten. Werk met intervallen van 30 seconden en controleer tussendoor of het resultaat al naar wens is.
- Voeg de poedersuiker, de eieren, de eierdooiers en het vanille-extract aan het mengsel toe. Roer dit goed door met een garde, tot je een glad mengsel hebt.
- Voeg het cacaopoeder, de bloem en het zout aan het mengsel toe. Roer alles weer goed door met de garde.
- Vul elk schaaltje voor een derde met het beslag. Smeer daar vervolgens een eetlepel pindakaas overheen.
- Vul het schaaltje tot de top met het beslag, zodat de pindakaas tussen twee lagen beslag in zit.
- Bedek de schaaltjes met keukenfolie.
- Zet de schaaltjes in een airfryermandje. Zet de airfryer op 190 °C en laat de lavacakes 12 minuten opwarmen.
- Verwijder de folie, zet de lavacakes terug in de airfyer en laat ze nog eens 6 minuten opwarmen.
- Haal de schaaltjes uit de airfyer en ga met een mes langs de rand van de schaaltjes om de cakejes los te halen.
- Leg de lavacakes op een bordje en plaats er een bolletje ijs op. Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: mars lavacake met slechts drie ingrediënten
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill YouTube, Tasty