Om je vingers bij af te likken
Hoewel kruidnoten natuurlijk bij het Sinterklaasfeest horen, eten we ze bijna de helft van het jaar. Vanaf augustus liggen ze in de winkel, en met een beetje geluk hebben we tot januari nog wat over van onze voorraad. Uit het vuistje zijn ze natuurlijk al heerlijk, maar hoe lekker is het om ze te verwerken in een andere lekkernij? We vertellen je hoe je kruidnoten tiramisu maakt.
Aan de slag!
- Doe de slagroom en de suiker in een kom en klop dit samen totdat de slagroom helemaal stijf is. Houd de kom voorzichtig op de kop om dit te controleren.
- Klop in een aparte kom de mascarpone los.
- Doe de mascarpone en de koekkruiden bij de slagroom en meng dit met een spatel goed door elkaar.
- Doe wat chocolademelk in een kom en doop de helft van de pepernoten hier een paar seconden in.
- Bedek vervolgens de schaal met een laag ‘droge’ kruidnoten.
- Schep de helft van het mascarponemengsel hierover heen.
- Rasp de pure chocolade en verdeel dit over het mascarponemengsel.
- Bedek deze leg met de in chocolademelk gedoopte kruidnoten. Top af met het overige mascarponemengsel.
- Laat de tiramisu voor minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- En klaar is je kruidnoten tiramisu. Aanvallen maar!
Versiering
De tiramisu smaakt sowieso heerlijk, maar misschien wel nóg lekkerder als je ‘m mooi versiert. Dit kun je bijvoorbeeld doen door wat extra (chocolade)kruidnootjes er bovenop te leggen. Je kunt ook wat extra slagroom kloppen en deze via een spuitmondje mooi op de tiramisu te spuiten. Nog wat cacaopoeder erover heen en je kruidnoten tiramisu ziet eruit alsof-ie door een echte banketbakker is gemaakt!
Lees ook: Omg: Albert Heijn verkoopt nu mini chocoladekruidnoten voor op brood
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Eef Kookt Zo | Beeld: Pexels