Smullen maar!
Wij zijn dol op wat lekkers bij de koffie of thee, vooral als het buiten regent. Een zoete traktatie maakt een regenachtige dag al snel goed, en daar duiken we graag de keuken voor in. Onze nieuwe favoriet: deze kruidige vegan pompoen koffiecake met pecannoten. Heerlijk en iedereen kan ervan smullen!
Zo maak je de pompoen koffiecake met pecan-topping:
- Begin met het voorverwarmen van je oven tot 175°C. Bekleed een ovenschaal of cakevorm met bakpapier of vet de vorm goed in met boter, olie of kookspray.
- Meng lijnzaad met water (‘flax eggs’) en voeg daar de plantaardige melk aan toe. Laat minstens 5 minuten rusten.
- Bereid eerst de pecan-topping voordat je aan het beslag van de cake begint. Zodra het beslag van de cake klaar is, moet het namelijk meteen in de oven.
Voor de pecan-streusel en kaneelsuikerlaag:
- Pak een medium kom en meng hierin de bloem, bruine suiker, gehakte pecannoten, pompoenkruiden en gesmolten veganistische boter. Doe dit met je handen, een vork of een spatel. Zet opzij.
- Voor de kaneelsuikerlaag klop je de kaneel en donkerbruine suiker door elkaar. Zet dit opzij.
Voor het beslag van de pompoencake:
- Klop in een grote kom de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en kruiden door elkaar.
- Klop in een kleine kom de lichtbruine suiker, kristalsuiker, het lijnzaadmengsel, de pompoenpuree, gesmolten kokosolie en veganistische karnemelk door elkaar.
- Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix tot het net gemengd is en geen bloemstrepen meer ziet. Hiervoor kun je een handmixer, een staaafmixer of een garde gebruiken.
- Giet de helft van het pompoencakebeslag in de voorbereide ovenschaal en bestrooi met de kaneelsuiker.
- Giet voorzichtig e verdeel het resterende beslag erover.
- Verdeel de pecannoten er royaal overheen.
- Zet de ovenschaal en bak gedurende 40 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Tip: als je merkt dat de pecannoten erg donker worden, kun je de cake afdekken met aluminiumfolie.
- Haal de cake uit de oven en laat het minimaal 15 minuten afkoelen.
- Snijd de cake in 9 stukken en serveer op schoteltjes.
- Lekker met een kop koffie, thee of een pumpkin spice latte!
Dit smakelijke recept zagen we bij Lauren van Pinch of Parsley voorbijkomen. Bekijk hieronder hoe ze hem zelf maakt!
Dit bericht op Instagram bekijken
Ook lekker: Recept: makkelijke pumpkin spice tiramisu
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Pinch of Parsley | Beeld: Unsplash, Caroline Hernandez