Van deze cake wil je wel een tweede plakje
Begrijp ons niet verkeerd: we kunnen ook intens genieten van een plak roombotercake. Maar af en toe willen we gewoon iets specialers. Als we mensen op de koffie krijgen, maken we daarom graag deze kruidige peer-havermoutcake. Klinkt misschien een beetje gek, maar de combinatie van peer en specerijen is een gouden samenvoeging. Probeer het eens en oordeel zelf!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de peer-havermoutcake:
- Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een cakevorm in met boter.
- Neem een grote kom en doe hierin de gesmolten boter, olie, bruine suiker, eieren, water en het vanille-extract. Meng tot een glad geheel.
- Combineer in een andere kom de bloem, baking soda, kaneel, gember, nootmuskaat, kruidnagel en het zout.
- Voeg de droge ingrediënten in kleine porties toe aan de natte ingrediënten en roer goed tussendoor.
- Giet het beslag in de cakevorm. Top met de plakjes peer. Strooi de havermout eroverheen.
- Bak de cake 40 à 45 minuten in de oven.
- Laat de cake afkoelen en garneer met poedersuiker. Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: Ierse appelcake met custardsaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Entertaining with Beth | Beeld: Videostill