Ingrediënten
  • 1 middelgrote ui
  • 1 pakje gesneden pepperoni
  • 1 bol mozzarella kaas, in blokjes gesneden
  • 1 pot pizza- of pastasaus naar keuze
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels gedroogde oregano
  • Olie, om te frituren
  • 3 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels paprikapoeder
Sanne
30 + 2 uur wachttijd min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 middelgrote ui
  • 1 pakje gesneden pepperoni
  • 1 bol mozzarella kaas, in blokjes gesneden
  • 1 pot pizza- of pastasaus naar keuze
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels gedroogde oregano
  • Olie, om te frituren
  • 3 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels paprikapoeder

Uienringen met pizzavulling? Dit wil je proeven.

We zijn dol op een paar krokante uienringen, en een smeuïge pizza slaan we ook niet af. Deze twee gecombineerd tot één snack is dan ook de ultieme droom. Deze pizza-uienringen zijn lekker krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen.  

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pizza-uienringen:

  • Snijd de ui in plakjes van 2 centimeter.
  • Scheid de lagen voorzichtig in afzonderlijke ringen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de uienringen hierop.
  • Leg een plakje pepperoni in het midden van elke uienring.
  • Duw het plakje pepperoni naar beneden zodat er een kommetje ontstaat.
  • Vul het kommetje met een eetlepel pizzasaus, mozzarella, wat Parmezaanse kaas en een snufje oregano.
  • Zet de bakplaat ongeveer twee uur in de vriezer totdat het stevig is.
  • Klop de eieren los en zet apart in een kom.
  • Doe ook de bloem en paneermeel in aparte kommen.
  • Roer paprikapoeder en oregano door de bloem
  • Haal de bevroren pizza-uienringen uit de vriezer.
  • Rol ze stuk voor stuk door de gekruide bloem, dan door het ei en tot slot door de paneermeel.
  • Verhit de olie in een grote pan tot 180°C.
  • Bak de pizza-uienringen in kleine hoeveelheden ongeveer 3 minuten, tot ze aan alle kanten mooi bruin en knapperig zijn.
  • Leg op een met keukenpapier beklede plaat om de overtollige olie op te vangen.
  • Garneer tot slot met extra gedroogde oregano.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Huh? Groente-pizzabodems zijn eigenlijk helemaal niet zo gezond

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty