Ingrediënten
  • 900 gram spruitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel gesneden tijm
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 140 gram geraspte mozzarella
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • Verse peterselie voor de garnering
Daniëlle
45 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram spruitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 theelepel gesneden tijm
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 140 gram geraspte mozzarella
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • Verse peterselie voor de garnering

Zo maak je spruitjes lekker voor iedereen

Niet iedereen vindt spruitjes lekker, vooral kinderen zijn er niet dol op. Ze vinden de textuur niet lekker of zijn geen fan van de bittere smaak. Maar zo hoeven spruitjes helemaal niet te smaken! Met dit recept maak je spruitjes die heerlijk knapperig zijn. Iedereen zal versteld staan!

Ga jij dit ook proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je deze heerlijke spruitjes?

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Bekleed een ovenplaat met een vel bakpapier en maak in een kom een ijsbad.
  • Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  • Voeg de spruitjes toe en kook ze ongeveer 10 minuten.
  • Na het koken kunnen de spruitjes het ijsbad in om meteen af te koelen. Giet ze daarna af en zorg ervoor dat de spruitjes nagenoeg droog zijn.
  • Leg de spruitjes op de bakplaat. Voeg de olijfolie, knoflook en tijm toe en roer door elkaar.
  • Plet de spruitjes een beetje met de onderkant van een glas of een potje.
  • Breng de spruitjes op smaak met wat zout en peper.
  • Bestrooi de geplette spruitjes met mozzarella en parmezaanse kaas.
  • Doe de ovenplaat in de oven en bak de spruitjes ongeveer 20 minuten of totdat de spruitjes knapperig zijn aan de onderkant en de kaas gesmolten is.
  • Sprenkel wat peterselie over de spruitjes heen en serveer ze als ze nog warm zijn.

Ook lekker: Franse uiendipsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish