Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 325 milliliter mineraalwater, gekoeld
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 rijpe bananen, in stukken van 3 gesneden
  • 150 gram maizena
  • Olie om in te frituren
  • Poedersuiker, om te serveren
  • Vanille-ijs, om te serveren (optioneel)
Christel
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 eetlepel bakpoeder
  • 325 milliliter mineraalwater, gekoeld
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 rijpe bananen, in stukken van 3 gesneden
  • 150 gram maizena
  • Olie om in te frituren
  • Poedersuiker, om te serveren
  • Vanille-ijs, om te serveren (optioneel)

Deze bananenfritters zijn heerlijk met een bolletje ijs

Wij zijn dol op alle zoete lekkernijen die zijn gefrituurd. Denk aan churros of appelbeignets. Niet zo gek dat we dan ook altijd wel te porren zijn voor gebakken banaan. Denk je dat dat moeilijk is om zelf te maken? Zeker niet! Met een paar ingrediënten kom je al een heel eind!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe genoeg olie in een frituurpan en stel deze in op 165 °C.
  • Doe de bloem en het bakpoeder in een kom en mix tot een geheel.
  • Schenk het mineraalwater in de kom en voeg het ei toe. Kluts met een garde tot een egaal mengsel.
  • Doe de maizena op een bord en rol de stukjes banaan erdoorheen. Elk stukje banaan moet helemaal bedekt zijn.
  • Dip de bananen daarna in het beslag, gebruik hiervoor twee lepels, en doe ze in de frituurpan.
  • Bak de bananenfritters goudbruin in zo’n 4 minuten. Draai halverwege om.
  • Laat de bananenfritters uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer deze lekkernij met wat poedersuiker en een bolletje vanille-ijs.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Makkelijke aardbeientaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube