Deze heerlijke bowl is glutenvrij én koolhydraatarm
Je mag ons elke dag van de week wakker maken voor een Mexicaans gerecht. Van taco’s tot enchilada’s en van nacho’s tot quesadilla’s: wij houden ervan. Helaas passen veel van deze gerechten niet bepaald in een glutenvrij en koolhydraatarm dieet. Dat betekent gelukkig niet dat we onze Mexicaanse favorieten vaarwel moeten zeggen. Deze taco-bowl is namelijk koolhydraatarm en geheel glutenvrij. Genieten!
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de taco-bowl:
- Verhit in een pan 1 theelepel olijfolie. Doe hier het gehakt in en kook tot het bijna helemaal gaar is, zo’n 10 minuten. Roer vervolgens de kruiden door het gehakt en kook nog eens 10 minuten.
- Verwarm ondertussen de resterende olijfolie in een aparte pan. Doe hier de bloemkoolrijst in en sauteer op laag vuur. Blijf goed roeren. Voeg vervolgens het limoensap, de limoenschil en de koriander toe. Kook gedurende 5 minuten. Zet opzij.
- Zodra de bloemkoolrijst en het rundergehakt klaar zijn, kun je je kom vullen. Voor een Instagram-waardige taco-bowl plaats je eerst de bloemkoolrijst in de kom. Naast de bloemkoolrijst komen een paar scheppen gehakt, gevolgd door de tomaten, de avocado en de olijven. Maak je taco-bowl af met een dot Griekse yoghurt en de geraspte kaas.
- Geniet ervan!
Opties
Het mooie aan een taco-bowl is dat je er alle kanten mee op kunt. Hou je niet van bloemkoolrijst? Vervang het dan door een andere soort rijst. Hou je niet van gehakt? Ruil het om voor kip. Dol op guacamole? Go for it! Maak de taco-bowl met de ingrediënten die jij lekker vindt en experimenteer erop los!
Lees ook: Recept: makkelijke taco’s met gekruide kip, avocado en tomaat
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: The Clean Eating Couple | Beeld: Videostill Sweet Potato Soul