Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote gele ui, in halve ringen gesneden
  • 450 gram cocktailtomaten
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 380 milliliter kokosmelk
  • 240 milliliter water
  • Snufje zout
  • 225 gram couscous
  • 450 gram (jumbo)garnalen
  • 280 gram bevroren erwten
  • Verse basilicum, om te serveren
Christel
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote gele ui, in halve ringen gesneden
  • 450 gram cocktailtomaten
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 380 milliliter kokosmelk
  • 240 milliliter water
  • Snufje zout
  • 225 gram couscous
  • 450 gram (jumbo)garnalen
  • 280 gram bevroren erwten
  • Verse basilicum, om te serveren

Klaar in 20 minuten

Snel een gerecht op tafel zetten dat boordevol smaak zit? Dan is deze kokoscurry met garnalen en couscous echt wat voor jou. Een curry wordt vaak geserveerd met rijst, maar couscous is een alternatief dat minstens zo lekker is!

Dit gerecht is koud ook erg lekker!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de kokoscurry?

  • Verhit de olie in een grote pan, voeg de ui toe en bak ze glazig.
  • Halveer ondertussen de tomaten.
  • Voeg de rode currypasta toe aan de uien en roer goed door. Houd je niet zo van pittig? Je kunt de rode currypasta ook vervangen door een groene currypasta.
  • Schenk de kokosmelk en het water bij de currypasta en roer tot alles goed is vermengd.
  • Doe de tomaten erbij en voeg een beetje zout toe.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat de pan 3 minuten op een hoog vuur staan. Roer regelmatig.
  • Voeg de couscous toe en roer goed door.
  • Voeg vervolgens de erwten en garnalen toe. Doe de deksel op de pan en laat 5 tot 7 minuten staan tot de garnalen roze zijn geworden.
  • Serveer de curry met een beetje basilicum. 
  • Geniet ervan!

Ook lekker: crumpets met aardbeien van Gordon Ramsay

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Everyday Food | Beeld: Videostill Everyday Food