Ingrediënten
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels chili-olijfolie
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 200 milliliter slagroom
  • 40 gram geraspte mozzarella
  • 40 gram geraspte kaas
Christel
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 eetlepels chili-olijfolie
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 200 milliliter slagroom
  • 40 gram geraspte mozzarella
  • 40 gram geraspte kaas

Heerlijk als saus over de groente of bij wat stokbrood

Dat we dol zijn op champignons moge duidelijk zijn. Zo hebben we tig recepten uitgewerkt over deze eetbare paddenstoel. We kunnen daar nog een recept aan toevoegen, namelijk deze knoflookchampignons in een romige kaassaus.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de champignons in hun geheel in een koekenpan met een anti-aanbaklaag. Je hoeft de champignons niet in olie te bakken. Bak tot de champignons bruin zijn.
  • Voeg de boter toe en roer door. Bak een paar minuten en voeg daarna de olijfolie toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de rozemarijn, peterselie, het zout, de peper en knoflook toe. Roer goed door en bak nog een minuutje.
  • Schenk de slagroom bij de champignons en breng aan de kook. Roer regelmatig door.
  • Voeg de kazen toe en roer tot de kazen zijn gesmolten en klaas is Kees!

Ook lekker: romige eenpans-gnocchi met kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Suriya’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube