Ideaal als bijgerecht!
Naast een heerlijk stuk vlees en een goede portie groente sla je de plank nooit mis met wat lekkere aardappels. Deze knapperige knoflook aardappelwedges verrijken elke maaltijd met hun heerlijke smaak, geloof ons! Ben je nou gek op knoflook? Wees dan niet bang om een extra teentje (of twee) aan dit recept toe te voegen.
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Schil de aardappels. Snijd ze vervolgens in de lengte doormidden. Snijd ook de aardappelhelften nog eens in de lengte doormidden.
- Leg de aardappelstukjes in een schaal en vul met water (475 milliliter). Zorg dat de aardappels helemaal bedekt zijn met water en laat 30 minuten staan.
- Kook water in een middelgrote pan op hoog vuur. Doe de aardappelwedges vervolgens in het kokende water en kook zo’n 5 minuten.
- Haal de aardappelwedges uit het water als ze ongeveer voor de helft gekookt zijn en leg ze op een bord. Zet opzij.
- Doe de boter en de fijngesneden knoflook in een klein schaaltje en zet 1 minuut in de magnetron, totdat de boter gesmolten is. Roer goed door en laat afkoelen.
- Doe het meel in een schaaltje, gevolgd door de oregano, chilivlokken, zout en peper. Meng dit goed door elkaar met een spatel of garde. Giet hier nog eens 80 milliliter water bij en roer dit goed door tot een gladde saus.
- Leg vervolgens ook de aardappelwedges in de schaal en zorg dat alle stukjes bedekt zijn.
- Frituur de aardappelstukjes vervolgens in een pan met olie op hoog vuur tot ze goudbruin gekleurd zijn.
- Haal de aardappelwedges uit de pan en leg ze in het schaaltje met de knoflookboter. Voeg ook koriander toe en roer goed tot alles vermengd is.
- Geniet van de heerlijke knoflook aardappelwedges!
Lees ook: Recept: loaded fries met krokante kip en romige kaassaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Toasted | Beeld: Pixabay