Marlieke
10 min + airfryertijd min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1/2 Hokkaido-pompoen (de ronde, feloranje soort pompoen)
  • Snuf zout
  • Optie: kaneel naar smaak

Met slechts twee ingrediënten ben je klaar!

Slinger de airfryer maar aan, want wij hebben een supersnel en simpel snackrecept voor je. Nu de blaadjes van de bomen vallen, staat pompoen weer wekelijks op tafel. Niet alleen in een hoofdgerecht is deze groente heerlijk, je maakt er ook deze knapperige en gezonde chips van. Gezonde chips? Dat laten we ons geen twee keer zeggen. Aan de slag!

Zo maak je deze chips

  • Verwarm de airfryer voor op 185°C.
  • Snijd de pompoen in stukken. Gebruik een mandoline om de pompoen vervolgens in flinterdunne schijfjes te snijden.
  • Meng de pompoenschijfjes met zout en eventueel een klein beetje olie.
  • Bak de pompoenchips 15 minuten in de airfryer. Hussel regelmatig.
  • Laat het geheel afkoelen. Bestrooi eventueel met een snufje kaneel voor nog meer herfstsmaak.
  • Snacken maar!

Heb je geen airfryer? Dit eenvoudige recept kun je ook in de oven bereiden. Verwarm de oven dan voor op 100°C en bak de pompoenchips 25 tot 30 minuten, of totdat de chips op beginnen te krullen en bruin worden. Laat ook deze chips eerst goed afkoelen. Ze zijn het allerlekkerst op de dag dat je ze maakt. Snel smullen dus!

Ook lekker uit de airfryer: Kazige aardappelkroketjes met ham uit de airfryer

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Well + Good | Beeld: Unsplash