Dat klinkt toch heerlijk?
In juli is het eindelijk weer tijd voor mosselen. Hoewel je ze tegenwoordig bijna het hele jaar kunt kopen, zijn ze in de maanden juli tot en met half april het lekkerst. Daarom is het tijd voor een heerlijk klassiek recept zoals we ze kennen: in witte wijnbouillon en met sjalotten en knoflook. Aan de slag!
Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Mosselen klaarmaken voor beginners
Mosselen zijn altijd een kunst om goed klaar te maken. Daarom geven we je graag handige tips waarmee het recept zeker een succes wordt. Controleer eerst alle mosselen voordat je ze gaat koken. Als er gebarsten of afgebroken mosselen bij zitten, gooi die dan weg. Maak ze grondig schoon met een borstel en koud water. Ook als je ze gekookt hebt, dien ze je nog een keer goed te checken. Als de mosselen nog steeds dicht zijn, kun je ze beter weggooien.
Zo maak je de klassieke mosselen in witte wijnbouillon:
- Smelt boter in een grote pan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalot en knoflook toe als de boter begint te borrelen. Kook dit tot het zacht is, voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg de kippenbouillon, witte wijn en mosselen toe en schep ze goed om.
- Bedek de pan met het deksel en kook tot alle mosselen zijn geopend, dit duurt ongeveer 6 tot 10 minuten.
- Haal de pan van het vuur en roer de slagroom en peterselie erdoor.
- Proef de bouillon en breng op smaak met zout, peper of meer slagroom.
- Serveer de mosselen in grote kommen met partjes citroen en een plak stokbrood.
- Bon appetit!
Lees ook: Yes! Om deze redenen moet je veel vaker mosselen eten
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Inspired Taste | Beeld: Unsplash, Paul Einerhand