Zo til je je kipfilet naar een hoger niveau
Hebben we al eens verteld dat we dol zijn op kipfilet? Afijn, we hebben dus al tig recepten voor dit stukje vlees. Een kipfilet vullen met Franse uien ging ons te boven. Althans, dat dachten we. Het is een stuk makkelijker dan gedacht, dus steek maar snel de handen uit je koksmouwen en ga aan de slag!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- Warm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal ( 22 x 30 cm) in.
- Smelt de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de uien toe en breng op smaak met zout, peper en tijm. Bak zacht in 5 tot 8 minuten.
- Draai het vuur wat lager en karameliseer de uien. Dit duurt zo’n 15 minuten. Schenk na zo’n 7 minuten 60 milliliter bouillon in de pan.
- Voeg de witte wijn en knoflook toe en roer door.
- Snijd in de kipfilets inkepingen en breng de kipfilets op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en tijm.
- Vul elke kipfilet met 2 eetlepels van de uien. Verdeel daarna de gruyère en de parmezaanse kaas over de kipfilet. Houd de gevulde kipfilets bij elkaar door een paar cocktailprikkers in de kipfilet te steken.
- Leg de overgebleven gekarameliseerde ui in de ovenschaal en schenk de rest van de bouillon erbij.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in dezelfde pan op een middelhoog vuur en bak de kipfilets 4 minuten aan elke kant.
- Doe de kipfilets in de ovenschaal en zet de ovenschaal in de oven. Bak de kip gaar in 15 tot 20 minuten.
- Haal de cocktailprikkers uit de kip en serveer met de uien uit de ovenschaal.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Gezond bananenbrood met blauwe bessen
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill