Ingrediënten
  • 500 gram broccoli
  • 600 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie, om in te bakken
  • 60 milliliter sojasaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels Mirin of witte wijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 lente-ui, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel maizena (optioneel)
Tjitske
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram broccoli
  • 600 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie, om in te bakken
  • 60 milliliter sojasaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels Mirin of witte wijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 lente-ui, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel maizena (optioneel)

Deze kip teriyaki is binnen een kwartier klaar

Teriyakisaus komt uit de Japanse keuken, maar is inmiddels ook kant-en-klaar in onze supermarkten te vinden. In dit recept gaan we zelf teriyaki maken, dus nog veel lekkerder dan uit een flesje! Moeilijk is het niet, want deze kip teriyaki is binnen een kwartiertje klaar. Makkelijker kan haast niet, maar het is wel heel lekker!

In de categorie makkelijke maaltijden.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip hierin gaar.
  • Meng ondertussen de sojasaus, suiker, azijn, mirin en sesamolie in een kommetje. Zet even apart.
  • Doe de knoflook bij de kip en bak dit ongeveer 30 seconden mee.
  • Giet de saus bij de kip en breng dit al roerend aan de kook. Wacht tot de saus mooi dik is en glanst, dit duurt zo’n 2 à 3 minuten.
  • Wordt de saus niet dik, voeg dan 1 theelepel maizena gemengd met 2 theelepels water toe.
  • Voeg de beetgare broccoli toe en meng alles. Garneer met de lente-ui en serveer met rijst.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: krokante Chinese kip in zoetzure saus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill