Ingrediënten
  • 2 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprika
  • 125 gram meel
  • 8 eieren, geklopt
  • 345 gram broodkruimels of paneermeel
  • Olie, om in te frituren
  • 260 gram tomatensaus
  • 225 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse basilicum, gesneden
Vivian
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprika
  • 125 gram meel
  • 8 eieren, geklopt
  • 345 gram broodkruimels of paneermeel
  • Olie, om in te frituren
  • 260 gram tomatensaus
  • 225 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse basilicum, gesneden

Deze heerlijke pizza heeft een bodem van kip met Parmezaanse kaas

Pizza, wij krijgen er geen genoeg van. Vooral als ‘ie ook nog eens zelfgemaakt is. Van een traditionele Quattro Formaggi tot een pizza met Boursin en zalm: wij zijn altijd op zoek naar nieuwe recepten. Dit recept voor een kip-Parmezaan pizza is wel heel bijzonder. De bodem van de Italiaanse lekkernij bestaat namelijk uit krokante kip met Parmezaanse kaas. Smullen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk

  • Mix de kip, zout, peper, oregano, knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder in een voedselverwerker totdat het goed gemengd is. Zorg dat er geen grote stukken meer in zitten.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van een met plasticfolie beklede cakevorm van 25 centimeter. Vouw het overtollige folie eroverheen en druk deze tot een platte vorm. Vries in tot de kip volledig bevroren is, zo’n 2-4 uur.
  • Verdeel de meel, eieren en paneermeel in drie ondiepe schaaltjes.
  • Haal de bevroren kip uit de folie en dompel deze in het meel. Schud het teveel af.
  • Dompel de kip vervolgens in de eieren en daarna in de paneermeel. Druk de paneermeel goed in de kip.
  • Doe de kip weer in de vriezer, zo’n 15 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vul een grote, diepe pan met olie, ongeveer tot aan de zijkanten.
  • Laat de bodem van kip voorzichtig in de pan zakken. Zorg ervoor dat hij niet spettert. Als de onderkant meer kleur krijgt dan de bovenkant, draai de kipschijf dan heel voorzichtig om en bak de andere kant tot hij diep goudbruin is.
  • Haal de kipschijf uit de olie en leg hem op een rooster. Dep met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  • Voeg de tomatensaus toe aan de gefrituurde kipbodem en verdeel het gelijkmatig.
  • Leg de mozzarella over de tomatensaus, gevolgd door de Parmezaanse kaas.
  • Schuif de pizza in de oven en bak zo’n 5 tot 8 minuten, tot de kaas gesmolten is en goudbruin van kleur.
  • Garneer met basilicum en snijd in stukjes.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Garnalen in knapperig jasje en romige chilisaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty