Vivian
35 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 3 kipfilets
  • 170 gram basilicumpesto
  • 2 middelgrote tomaten, in plakjes gesneden
  • 3-6 plakjes mozzarella

Dit gerecht heeft slechts vier ingrediënten en staat in een half uur op tafel

Je hoeft niet altijd uren in de keuken te staan om iets lekkers op de tafel te toveren. Deze kip met pesto, mozzarella en tomaat is daar het perfecte voorbeeld van. Je hebt er slechts vier ingrediënten en een half uurtje van je dag voor nodig. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Deze eerste stap is optioneel. Kook de kipfilet even kort aan beide kanten. Dit zorgt ervoor dat de kip later in de oven sneller gaar kookt en het krijgt een crispy laagje aan de buitenkant. Heb je haast? Kruid de kipfilet dan alleen met zout en peper en leg ze in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Smeer een dikke laag basilicumpesto over kipfilets heen.
  • Leg de plakjes mozzarella vervolgens op de kip.
  • Plaats de plakjes tomaat op de mozzarella.
  • Bak de kipfilet vervolgens in de oven, zo’n 30 minuten. Controleer of de binnenkant van de kip helemaal wit is.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze 5 ingrediënten zou je eigenlijk nooit aan je smoothie moeten toevoegen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Simply Sissom | Beeld: Videostill Simply Sissom