Renée Bootsma
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels olie
  • 235 milliliter kippenbouillon
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 theelepels oregano
  • 170 gram bladspinazie
  • Zout & peper

Het water loopt ons al in de mond!

Deze sappige kip in een romige saus met citroen en knoflook is hemels. De kip is perfect gebakken en overgoten met een rijke en pittige citroen-knoflookroomsaus. Het gerecht is een eenpansgerecht en ook nog eens onwijs makkelijk te maken, win-win dus!

Kip met romige saus

De kip met saus smaakt heerlijk bij wat aardappeltjes uit de oven en wat verse groente, maar kan ook goed gecombineerd worden met rijst of over een pasta heen. Wij serveren de kip met de romige saus op een bedje van bladspinazie en met wat aardappeltjes uit de oven, maar voel je vrij om het gerecht te serveren zoals jij graag wilt.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote ovenvaste koekenpan op hoog vuur.
  • Kruid beide kanten van de kipfilets royaal met zout en peper en leg ze in de koekenpan. Bak de kip 2-3 minuten per kant, tot hij een goudbruine kleur krijgt. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Haal de kip uit de pan en leg even apart. Laat de pan iets afkoelen en verhit de resterende 1 eetlepel olie op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze even kort aan, voor zo’n 30 seconden. Voeg de kippenbouillon, de yoghurt, het citroensap en de oregano er aan toe en roer tot een glad mengsel. Laat het even een paar minuten inkoken totdat het mengsel wat indikt.
  • Giet de spinazie erbij en strooi er nog een beetje zout naar smaak bij. Laat de spinazie slinken en roer het mengsel af en toe door.
  • Leg de kipfilets terug in de pan en zet de pan in de oven. Bak 15 minuten of tot de kip helemaal gaar is.
  • Serveer de kip op een bedje van spinazie en met wat aardappeltjes ernaast. Eetsmakelijk!

Lees ook: Recept: smaakvolle salade met kipsaté

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock