Ingrediënten
  • Zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 kilo champignons
  • 700 gram kippenborsten, zonder bot en in stukken gesneden
  • 2 middelgrote gele uien, gesnipperd
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 middelgrote tomaten
  • 2 paprika’s
  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • Zure room, om te serveren
Christel
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 kilo champignons
  • 700 gram kippenborsten, zonder bot en in stukken gesneden
  • 2 middelgrote gele uien, gesnipperd
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 middelgrote tomaten
  • 2 paprika’s
  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • Zure room, om te serveren

Een heerlijk winters gerecht

In de winter eten we bijna elke week wel een stoofpotje. De ene keer eten we een variant met rund en de andere keer weer eentje met vis. Voor romige kipstoofpotten zijn we ook zeker wel te porren. Begin jij bij dit idee ook al te watertanden? Dan is dit kip-champignonstoofpotje een echte aanrader!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Maak de champignons schoon en bak ze in hun geheel in een beetje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep de champignons uit de pan als ze zacht en gebruind zijn.
  • Doe een royale scheut zonnebloemolie in dezelfde pan en bak de kipfilet hierin.
  • Voeg de stukjes kip aan de champignons toe als de kip licht is gebruind.
  • Bak de ui glazig in dezelfde koekenpan. Als het goed is, zit er nog genoeg olie in de pan.
  • Voeg het paprikapoeder toe, roer goed door en bak 2 minuutjes mee.
  • Snijd de tomaten en paprika’s in stukjes en voeg toe aan de pan. Roer tot alles is vermengd en bak 2 minuten.
  • Doe de kip en champignons weer in de pan en roer door.
  • Schenk de kippenbouillon in de pan en roer door. Breng het gerecht op smaak met peper, oregano en basilicum.
  • Draai het vuur laag en laat de pan net zo lang op het vuur staan tot de ingrediënten zacht zijn en de bouillon een beetje is ingekookt. 
  • Haal de pan van het vuur en laat nog 15 minuten staan voordat je het vlees serveert.
  • Verdeel het kip-champignonstoofpotje over de borden en serveer met een schep zure room.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Zalmpasta met een romige dillesaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Home Made Recipes From Scratch | Beeld: Videostill