Sara Bergsma
25 min.
1 à 2 pers.
Ingrediënten
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 455 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels taco-kruiden
  • 455 gram pizzadeeg
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Dips: bijvoorbeeld salsa saus of guacamole

Zacht van binnen, knapperig van buiten!

Deze kazige taco broodsticks zijn de ultieme snack voor een spelletjesavond met vrienden, of gewoon om in je eentje van te genieten. Het pizzadeeg bedekken we met gekruid gehakt en geraspte kaas voordat het in de oven tot in de perfectie wordt gebakken. Even serveren met een lekkere dip en genieten maar! 

Wat moet je doen?

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit in een grote koekenpan vervolgens één eetlepel olijfolie en bak tot ze doorzichtig zijn. Voeg het rundergehakt en de taco-kruiden toe. Bak tot het gehakt rul is, haal van het vuur en zet opzij.
  • Verwarm de oven voor op 220?C.
  • Bestuif het aanrecht of een snijplank met wat bloem en snijd hierop het pizzadeeg in vijf repen.
  • Leg een paar lepels van het gehaktmengsel in het midden van elke reep, gevolgd door de geraspte kaasmix.
  • Vouw het pizzadeeg en knijp het dicht bij de bovenkant rondom het vlees en de kaas. Zorg er ook voor dat de uiteinden gesloten zijn.
  • Bestrijk elke stick met olijfolie en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak ze af gedurende tien minuten.
  • Haal de sticks uit de oven en beleg met nog meer kaas.
  • Bak nog eens vijf minuten af totdat de kaas goudbruin is.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Gezond én lekker: probeer deze geroosterde bloemkoolsnack uit de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock