Hanna Mellema
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilogram aardappels
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 ui
  • 225 gram ontbijtspek
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 300 gram sour cream (of crème fraîche)
  • 400 gram geraspte kaas

Gegarandeerd smullen!

Heb je geen inspiratie voor het avondeten? Deze ovenschotel met aardappel, kaas en bacon is de oplossing! Het is een stevige schotel boordevol smaak. Serveer hem met een frisse salade of met je favoriete groente, en je hebt een supersimpele (maar ó zo lekkere) maaltijd. Perfect voor het hele gezin!

Zo maak je de ovenschotel:

  • Prik met een vork gaatjes in de aardappels (aan alle kanten), en verdeel ze over een bakplaat. Besprenkel de aardappels met een ruime hoeveelheid olijfolie, en strooi hier zout en peper naar smaak overheen.
  • Bak de aardappels 45 minuten in de oven op 220°C.
  • Snijd intussen de ui in halve ringen en het ontbijtspek in stukjes. Doe wat olie of boter in een pan, en bak hierin de ui en het spek voor 10-12 minuten. Zet aan de kant.
  • Haal de aardappels uit de oven, en laat deze even afkoelen. Snijd ze daarna in blokjes van ongeveer 2-3 centimeter.
  • Neem een ingevette ovenschaal. Bedek de bodem met de helft van de aardappel en bestrooi met 1 theelepel kruiden. Bedek dit met de helft van het uit-spek mengsel, 150 gram sour cream en 200 gram kaas. Herhaal dit voor een tweede laag.
  • Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180°C, of totdat de kaas goudbruin is.
  • Serveer met een lekkere groente, zoals broccoli of sperziebonen.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Eenpansgerecht: kip in romige witte wijn saus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: NL Beeld