Willen we elke dag wel eten!
Kip, lekker sausje en een dubbele dosis kaas: wat wil je nog meer? Deze kip quesadilla is het gerecht van je dromen. Het kazige van de quesadilla gaat perfect samen met de rokerige, volle smaak van de kip. Lekker als uitgebreide lunch of als avondeten.
Een quesadilla is een van onze favoriete Mexicaanse gerechten. Voeg daar kaas en kip aan toe en je maakt ons helemaal blij.
Zo maak je de kip quesadilla’s:
- Leg de kipfilet in een grote koekenpan en breng beide kanten op smaak met zout, peper en chilipoeder.
- Kook 15-18 minuten. Draai halverwege om en voeg de uien toe wanneer je de kipfilet omdraait. De kooktijd hangt af van de dikte van de kipfilet.
- Haal de kip uit de pan en blijf de uien roeren.
- Snipper de kip terwijl de uien koken.
- Leg de geraspte kip terug in de pan met de uien en bak nog even door. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Leg een tortilla in de pan en leg op één helft van de tortilla een laag Monterey Jack, cheddar en avocado.
- Leg ook de kip en de uien op die helft en bedek met de rest van de kaas. Vouw de tortilla dubbel en kook 6 minuten, draai halverwege om.
- Smullen maar!
Ook lekker: Recept: romige Libanese knoflooksaus met 30 tenen knoflook
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Pexels