Ingrediënten
  • 1 theelepel olijfolie
  • 3 kipfilets (in blokjes gesneden)
  • 4 knoflookteentjes
  • 600 milliliter kippenbouillon
  • 600 milliliter room
  • 200 gram penne (ongekookt)
  • 220 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram mozzarella (geraspt)
  • Handvol peterselie
Renée Bootsma
50 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 theelepel olijfolie
  • 3 kipfilets (in blokjes gesneden)
  • 4 knoflookteentjes
  • 600 milliliter kippenbouillon
  • 600 milliliter room
  • 200 gram penne (ongekookt)
  • 220 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram mozzarella (geraspt)
  • Handvol peterselie

Oh, deze is lekker!

4 juni was het de nationale dag van de kaas in de Verenigde Staten. Reden genoeg voor ons om een lekker recept bomvol kaas te delen! Daarom staat er vandaag deze kazige kip alfredo pasta ovenschotel op het menu. Want eerlijk is eerlijk: té veel kaas bestaat niet. 

Pasta alfredo met kip

Pasta alfredo met kip is een typisch Amerikaans recept. In de Verenigde Staten staat dit dan ook regelmatig op het menu. In Nederland zie je dit pastagerecht minder vaak voorbij komen, of misschien onder een andere naam; dit pastagerecht noemen we hier namelijk vaak ‘pasta met een romige saus en kip’. Om dit recept extra romig en vol van smaak te maken, voegen we er lekker veel – hoe kan het ook anders – kaas aan toe.

Zo maak je hem:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verwarm olie in een pan en kruid ondertussen de kip met zout en peper. Voeg de kip toe samen met de teentjes knoflook aan de hete pan en bak de kip gaar en rondom bruin.
  • Voeg de kippenbouillon toe samen met de room en pasta. Breng aan de kook en laat het geheel voor zo’n 15-20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  • Doe het vuur of de warmtebron uit en meng 165 gram Parmezaanse kaas door het mengsel heen.
  • Giet de helft van het pastamengsel in een ovenschaal en top af met 115 gram mozzarella kaas. Voeg vervolgens de andere helft van de pasta er bovenop en top weer af met de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Plaats de ovenschotel voor zo’n 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kaaslaag goudbruin is geworden.
  • Serveer de pasta met peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Jum: zo maak je romige pasta met gorgonzola en bacon

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock