Van deze kazige aardappelkroketjes krijg je nooit genoeg!
Als we in Nederland van twee etenswaren houden, dan zijn het wel kaas en aardappels. En sinds we massaal airfryers in onze keukens hebben staan, ontdekken we steeds meer lekkere manieren om echte klassiekers klaar te maken. Deze heerlijke aardappelkroketjes met kaas en ham uit de airfryer gaan we zéker vaker maken.
Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de aardappelkroketjes:
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes in een grote steelpan.
- Giet hier genoeg water bij en breng op een hoog vuur aan de kook. Laat ongeveer 12 minuten koken, tot ze goed gaar zijn. Giet af, en zet de pan vervolgens op een laag vuurtje.
- Prak de aardappels fijn met bijvoorbeeld een stamper of een stevige vork. Je bent uitgestampt wanneer de aardappels één fijn geheel zijn. Haal nu de pan van het vuur en schep de gestampte aardappels in een kom. Laat volledig afkoelen.
- Doe de ham, kaas en de sjalotjes bij de aardappel en breng op smaak met zout. Meng goed door.
- Neem nu twee afgestreken eetlepels van het aardappelmengsel, en rol tot een balletje. Herhaal deze stap tot het aardappelmengsel op is.
- Zet nu drie diepe borden neer. Doe in het eerste bord de bloem, klop in het tweede bord de eieren los, en doe de panko in het derde bord.
- Rol de balletjes een voor een eerst door de bloem, en klop het teveel eraf. Dip hierna in de eieren en rol vervolgens door de broodkruimels tot ze goed bedekt zijn. Plaats ze vervolgens op een bord en zet de balletjes ongeveer 15 minuten in de koelkast.
- Verhit je airfryer voor op 200°C. Bak de kroketjes in 8 à 10 minuten goudbruin. Om te voorkomen dat je de airfryer te vol stopt, kun je dit het beste in twee rondes doen.
- Laat eventjes afkoelen, en overgiet ze vervolgens met een beetje tonkatsu-saus. Serveer met de citroenschijfjes.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: makkelijke Mars Celebrations-snacks uit de airfryer
Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Taste | Beeld: Pexels, Rosali Iraheta