Ingrediënten
  • 500 gram pasta
  • 225 gram kleine mozzarella balletjes
  • 120 gram salami
  • 240 gram artisjoke
  • 240 gram cherry tomaten
  • 170 gram zwarte olijven
  • 113 gram olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
Kookfans
20 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram pasta
  • 225 gram kleine mozzarella balletjes
  • 120 gram salami
  • 240 gram artisjoke
  • 240 gram cherry tomaten
  • 170 gram zwarte olijven
  • 113 gram olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

Smullen maar!

We kunnen ons best voorstellen dat je met deze hoge temperaturen geen zin hebt in warm eten. Maar je wilt natuurlijk wel een smaakvolle en vullende maaltijd. Deze Italiaanse pastasalade met artisjok en salami is een van onze favoriete gerechten deze zomer. Wij leggen je uit hoe je hem maakt!

Tips en Tricks

Het maken van een heerlijke pastasalade begint bij het uitkiezen van de pastasoort. Wij raden penne of farfalle aan omdat de dressing zich hierin goed verspreidt. Nog een tipje: kook de pasta net zoals de echte Italianen al dente. Als je de pasta te lang kookt, wordt het namelijk papperig.

Aan de slag

  • Kook de pasta en snijd ondertussen de tomaten, olijven en artisjokken.
  • Meng de pasta, mozzarella, salami, artisjokken, tomaten en olijven in een grote kom.
  • Meng in andere kom de  knoflook, azijn, peterselie, Italiaanse kruiden en rode peper. Roer dit goed door en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Giet de pasta af en laat even afkoelen.
  • Doe de pasta in de grote kom, giet de dressing eroverheen en meng alles goed door elkaar.
  • Eet smakelijk!

Je kan de pastasalade tot wel drie dagen bewaren in de koelkast.

Lees ook: Recept: broodje kipkerrie uit de Smaken van Jadis

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill Delish