Heerlijk!
De Italiaanse keuken is een grote favoriet bij de Kookfans-redactie. Des te leuker is het dan ook om in de wondere wereld van Italiaanse gerechten te duiken. Enne, dat heeft geloond. Deze beef reepjes met rucola moét je hebben geprobeerd.
Zo maak je de Italiaanse beef reepjes met rucola
- Verhit allereerst vier eetlepels olijfolie in een grote koekenpan.
- Daarna pak je de paddenstoelen, knoflook en rozemarijn toe aan de pan.
- Strooi daar een snuf zout en peper overheen en bak dit lekker door.
- Houdt dit goed in de gaten totdat de paddenstoelen lichtbruin zijn.
- Schep de paddenstoelen dan uit de pan en in een kom.
- Houd deze dan warm in de oven.
- Vervolgens gooi je de knoflook en rozemarijn weg veeg je de pan schoon.
- Tijd om het vlees te kruiden!
- Pak peper en zout en kruid de reepjes vlees hiermee.
- Verhit dan de olie in dezelfde pan op hoog vuur.
- Bak de reepjes vlees goed door in de olie voor 1 á 2 minuten.
- Schep ze halverwege wel om!
- Als de reepjes klaar zijn schep je deze in een warme serveerschaal.
- Pak vervolgens de paddenstoelen en de rucolablaadjes.
- Strooi deze over het vlees heen.
- Pak daarna de balsamicoazijn en strooi dit over het geheel heen.
- Top dit af met een scheutje extra vierge olijfolie.
- Aan tafel!
- Bon appetit.
Lees ook: Feit of fabel: is een tosti ongezonder dan een normale boterham?
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock