Heerlijk om te snoepen of om te serveren bij de rijst
Als we naar de toko gaan, slaan we altijd wel een paar blokken tempeh in. Tempeh is ontzettend voedzaam en rijk aan eiwitten en vezels. Daarnaast zit tempeh ook nog eens tjokvol met mineralen als kalium, ijzer en magnesium. Een goede reden dus om wat vaker tempeh klaar te maken. Geen idee wat je moet maken van deze sojabonenkoek? Probeer deze sambal goreng tempeh dan eens uit!
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Hoe maak je de sambal goreng tempeh?
- Snijd de tempeh in behapbare reepjes.
- Doe genoeg zonnebloemolie in een hapjespan om de tempeh te frituren. Zet de pan op het vuur en verhit de olie. De olie is heet genoeg als je met de steel van een houten lepel in de olie dipt en luchtbelletjes ontstaan.
- Frituur de tempeh in delen knapperig. Laat de reepjes uitlekken op keukenpapier.
- Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Bak de sjalotjes goudbruin en voeg daarna de knoflook toe. Bak 1 minuut mee.
- Doe de sambal oelek, sambal manis, laos en rode pepers in de pan. Bak zo’n 2 minuten mee. Tip: wil je de tempeh minder pittig maken? Gebruik een rode peper minder of haal de pitjes uit de rode pepers. Je kunt natuurlijk ook wat minder sambal gebruiken.
- Roer de ketjap manis en goela djawa door het uimengsel. Voeg de stukjes tempeh toe en roer tot alles goed is vermengd.
- Draai het vuur laag en laat de tempeh zo’n 7 minuten op het vuur staan. Roer af en toe door.
- Serveer de tempeh met rijst of eet het als snack. Selamat makan!
Ook lekker: Indonesische spekkoek
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans