Deze kruidige spinaziecurry is heerlijk bij de rijst
Wie regelmatig bij een Indiaas restaurant eet – of bestelt – heeft saag paneer vast meermaals op de kaart zien staan. Dit pareltje uit de Indiase keuken is een vegetarische spinaziecurry. Door de paneer (Indiase kaas) creëer je een hemels gerecht. Er zijn verschillende manieren om dit gerecht te maken, zo maakten wij het:
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Breng water aan de kook en doe de spinazie erin. Laat de spinazie 30 seconden in de pan zitten en giet dan af. Laat de spinazie afkoelen en knijp het overtollige water vervolgens uit de spinazie.
- Doe de tomaten in een blender en pureer ze. Voeg de spinazie toe en laat de blender even draaien. De spinazie hoeft niet helemaal gepureerd te zijn.
- Snijd de paneer in behapbare stukken.
- Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie op een middelhoog vuur en doe de paneerblokjes in de pan. Bak de paneer aan alle kanten goudbruin. Schep de blokjes uit de pan en zet apart.
- Doe 2 eetlepels zonnebloemolie en de boter in dezelfde pan. Laat de boter smelten en voeg de ui toe. Bak de ui goudbruin.
- Voeg de gember en knoflook toe en roer door. Bak 30 seconden mee.
- Voeg de kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder en garam masala toe. Meng alles goed.
- Voeg het spinaziemengsel en het water toe. Breng op smaak met zout en roer goed door.
- Laat de pan 15 tot 20 minuten op het vuur staan en roer regelmatig door.
- Schenk de slagroom bij de saus en roer goed door. Roer de paneer door de spinazie en bak de paneer warm.
- Serveer de saag paneer met naan en rijst.
- Geniet ervan!
Variatietip: als je de saag paneer iets gezonder wil maken, kun je de slagroom vervangen door Griekse yoghurt.
Ook lekker: Frittata met zure room en uien
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Vijaya Selvaraju | Beeld: Videostill