Een herfstig recept voor een koude herfstavond
Nu de herfst in volle gang is én Halloween weer in zicht is, hebben we eindeloze cravings naar alles wat met pompoen te maken heeft. Vanavond zin om iets herfstigs op tafel te zetten? Dan is deze Indiase pompoencurry sowieso een goed idee. We delen het basisrecept, maar variëren met ingrediënten kan eindeloos!
Zo maak je de curry:
- Verwijder de pitten en zaadlijsten van de pompoen en snijd deze in blokjes.
- Breng vervolgens in een grote pan een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Voeg hier ook de kurkuma aan toe.
- Doe de pompoenblokjes hierin en kook deze totdat ze gaar zijn.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm in een schone pan de kokosolie en bak de knoflook en ui hierin totdat de uien glazig zijn.
- Voeg al roerend de peper, karwijzaad, korianderzaad en kerrie toe. Bak dit ongeveer een minuut totdat je de gekookte pompoen, het bouillonblokje en de kokosmelk toevoegt.
- Blijf het geheel nog even doorroeren en laat het daarna ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken. Heeft de curry dan nog niet de gewenste dikte bereikt? Dan kun je het nog even laten pruttelen.
- Vervolgens roer je de kikkererwten door de curry.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Eet smakelijk!
Variëren
Bovenstaande is het basisrecept voor de pompoencurry, maar je kunt natuurlijk allerlei ingrediënten naar jouw smaak toevoegen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om stukjes kip toe te voegen, of extra groente. Paprika, courgette en aubergine doen het altijd goed in curry’s. Als je er echt een feestje van wil maken, serveer je het met rijst én naanbrood. Pluspunten als je deze zelf maakt!
Lees ook: Aha: dit is het verschil tussen de verschillende kleuren curry’s
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock