Deze pittige, Indiase roereieren zijn overheerlijk
Veel mensen hebben standaard wat eieren in huis. Niet zo gek, omdat je eieren voor tig recepten kunt gebruiken. Een eitje op brood, door de salade of in een cake: een ei hoort erbij. Als ontbijt of tussen de middag eten we graag een gebakken eitje of een roerei op brood. Als jij ook dol bent op roerei, kun je je maaltje een keer een Indiase twist geven. Deze Anda Bhurji zijn pittige, kleurrijke roereieren met flink wat kruiden.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- Verhit de zonnebloemolie en roomboter in een grote pan op een middelhoog vuur.
- Voeg de uien toe. Roer goed door en laat de uien zweten.
- Voeg de groene pepers en gember toe, roer door en sauteer.
- Doe de tomaten in de pan en meng alles goed. Breng op smaak met zout, kurkuma, chilipoeder en garam masala. Roer goed door.
- Draai het vuur laag en laat de pan 5 tot 7 minuten staan. Roer af en toe door.
- Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met een beetje zout.
- Voeg de eieren aan het tomatenmengsel toe. Blijf klutsen op een laag vuur.
- Draai het vuur een beetje hoger als de eieren goed met het tomatenmengsel zijn vermengd. Blijf roeren tot de eieren helemaal gaar zijn.
- Voeg wat koriander of peterselie toe en klaar is Kees.
- Heerlijk op brood!
Ook lekker: Dit is het geheim achter het perfecte romige roerei
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Get Curried | Beeld: Spicy egg bhurji @ the eggfactory door Praveen onder de licentie CC BY 2.0